Átadták a Nemzeti Kiválóság Díjakat

Ipar 4.0 és digitalizáció
2021. november 23.
Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter 2021. november 22-én, a Pesti Vigadó Dísztermében adta át a Nemzeti Kiválóság Díjat azoknak a vállalatoknak, szervezeteknek, amelyek a humánerőforrás-gazdálkodás, a szervezeti célkitűzések és stratégiák, az alkalmazott értékteremtő folyamatok irányítása, a fenntarthatósági szempontok és üzleti eredmények területén kiemelkedő teljesítményt és eredményt értek el.
A Nemzeti Kiválóság Díj elnyerésére pályázat útján volt lehetőség. Ennek alapja az EFQM Modell 2020 alapján elvégzett szervezeti önértékelés, mely a pályázó szervezet tevékenységeinek és eredményeinek teljes körű, tényeken alapuló bemutatása. Évente legfeljebb öt díj ítélhető oda, a pályázati kiírásban rögzített kategóriában.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a korábbi nívós elismerést, a Nemzeti Minőség Díjat hívta életre megújult formában, Nemzeti Kiválóság Díj néven. A Nemzeti Kiválóság Díj egy eszmei elismerés, amely ugyanakkor gazdasági hasznot is hoz. Egyrészt ismertsége, jó hírértéke okán, másrészt az vállalkozás, szervezet, amelyik végighalad a megmérettetésen, már a jövő útját járja. Elindult egy olyan pályán, ami segít optimalizálni a működést, kihozni a legjobbat a rendelkezésre álló erőforrásokból, védi a környezetét és nagyon dinamikusan reagál az egyre gyorsabban változó kihívásokra.

A díjazottakat elismerő oklevéllel és névre szóló képzőművészeti kisplasztikával jutalmazták, amelyeket Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ünnepélyes keretek között adott át.

Nemzeti Kiválóság Díj 2021. kategóriák és a nyertesek:
  • Közepes méretű termelő vagy szolgáltató szervezet kategóriában: Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt., oklevelet és a kisplasztikát átvette: Macher Endréné elnök és Macher Gábor vezérigazgató,
  • Nagyméretű termelő vagy szolgáltató szervezet kategóriában: Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., oklevelet és a kisplasztikát átvette:  Bíró Attila ügyvezető igazgató,
  • Közigazgatási, közszolgálati, oktatási, egészségügyi vagy szociális szolgáltatást nyújtó szervezet kategóriában: Kodolányi János Egyetem, oklevelet és a kisplasztikát átvette: Dr. Szabó Péter rektor,
  • Közigazgatási, közszolgálati, oktatási, egészségügyi vagy szociális szolgáltatást nyújtó szervezet kategóriában: Szolnok Városi Óvodák, oklevelet és a kisplasztikát átvette: Szamosfalviné Törőcsik Ibolya általános igazgatóhelyettes.

Nemzeti Kiválóság Díj 2021. és laudációk 

Miniszteri Elismerő Oklevél

Az idei évben aktív résztvevője volt az újra induló Nemzeti Kiválóság Díj meghonosításának, promótálásának és népszerűsítésének Rózsa András, minőségügyi szakember, közgazdász, vállalati rendszerszervező. Érdemeit az innovációs és technológiai miniszter elismerő oklevéllel jutalmazta az ünnepség keretében.


Miniszteri Elismerő Oklevél laudáció 

Nemzeti Kiválóság Elismerési Rendszer Oklevelek és European Foundation for Quality Management Oklevelek

Hét szervezet részére kerültek átadásra a Nemzeti Kiválóság Elismerési Rendszer Oklevelek és European Foundation for Quality Management Oklevelek. A Nemzeti Kiválóság Elismerési Rendszer Okleveleket átadta Lepsény István, Nemzeti Kiválóság Díj Bizottság elnöke. A European Foundation for Quality Management Okleveleket átadta Barta-Eke Gyula az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft ügyvezetője.

Oklevelet érdemelt ki 
  1. A HÓDAGRO Zrt., akik részéről az okleveleket átvette Szabó Lajos elnök-vezérigazgató. 
  2. A KNORR-BREMSE FÉKRENDSZEREK KFT. részéről Bíró Attila ügyvezető igazgató.
  3. A Kodolányi János Egyetem részéről Dr. Kovács László rektorhelyettes és Hervainé Dr. Szabó Gyöngyvér rektori tanácsadó. 
  4. A Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. részéről Macher Judit HR és CSR vezető és Macher Gábor vezérigazgató. 
  5. A MouldTech Systems Kft. részéről Egyed Péter tulajdonos, ügyvezető. 
  6. A Print Brokers Team Kft. részéről Egyházi Zsolt ügyvezető. 
  7. A Szolnok Városi Óvodák részéről Szamosfalviné Törőcsik Ibolya általános igazgatóhelyettes.

 
Galéria:




 
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.