Már 100 alkalommal vettek részt a hazai kkv-k mintaüzem-látogatáson a Modern Mintaüzem Program keretében

Ipar 4.0 és digitalizáció
2022. április 22.
Szegeden, a Florin Zrt.-nél került sor a századik mintaüzem-látogatásra április 21-én. A fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint kozmetikai termékeket gyártó cég már 3 alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődő vállalkozások előtt.

A két évvel ezelőtt indult Modern Mintaüzem Program a magyarországi konvergencia régiókban működő mikro-, kis- és középvállalkozások szervezeti megújulását és technológiaváltását hivatott elősegíteni,  és ezáltal a versenyképességüket javítani, a vállalkozói környezetet és kultúrát fejleszteni. A projekt keretében a hazai cégek tudásalapú, fejlesztő szolgáltatásokat vehetnek igénybe, többek között egyedi konzultációt és tanácsadást, szervezeti diagnosztikát kérhetnek, ami alapján fejlesztési tervet kaphatnak.
A program lehetőséget biztosít továbbá mintagyárak és mintaüzemek látogatására is, amelyeken keresztül az érdeklődő vállalkozások eredeti környezetükben ismerhetnek meg olyan technológiákat, alkalmazott módszereket és megoldásokat, amelyek számukra is jó példaként szolgálhatnak.

A partnerként csatlakozott 108 mintavállalat 16 területen mutatja be gyakorlatban az automatizációt, a robottechnológiát, a mesterséges intelligenciát, az IOT-ot és az 5G-t, a hidrogéntechnológiát és egyéb élvonalbeli technológiák alkalmazási lehetőségeit.

A Modern Mintaüzem Program hivatalos honlapján (www.modem4.hu) található eseménynaptárban megtekinthető a soron következő mintaüzemi látogatások időpontja, helyszíne és tematikája. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amit bejelentkezés után tehet meg az érdeklődő.

További információkért, vagy kérdés esetén forduljon bizalommal kollégáinkhoz az alábbi elérhetőségek valamelyikén: vali@ifka.hu vagy telefon: +36 1 312 2213. 
 

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.