Magyar Multi Program - Oklevélátadó és szakmai nap

Industry development
October 12, 2022
2022. október 12-én a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. és a Makronóm Intézet a Várkert Bazárban tartotta meg a Magyar Multi Program köré szerveződött, oklevélátadóval egybekötött szakmai napját. Oklevelet a program 2021. évi körében résztvevő és pályázati forrást elnyert 81 vállalkozás kapott.

Az eseményt Benke Ákos, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője nyitotta meg, aki elmondta: a Magyar Multi Program töretlenül fejlődik, idén rekordszámú vállalkozás jelentkezett. De a számok mögött sokkal több van: magyar vállalkozások, amelyeknek célja, hogy a jövőben akár nemzetközi nagyvállalattá is fejlődjenek, ezen kívül nem utolsó sorban hazai termékek és szolgáltatások. A Magyar Multi Program alkalmas arra, hogy motivációt nyújtson a vállalatoknak, és üzleti/fejlesztési tanácsokkal is segítse őket – tette hozzá.


Dr. György László, innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár köszöntőjében elmondta: az oklevélátadó ünnepség célja, hogy a nagyközönség előtt is elismerést kapjanak azon kiemelt potenciállal rendelkező vállalkozások, akik otthonuknak tekintik Magyarországot, és kiemelkedő eredménnyel tesznek térségük felvirágoztatásáért, hiszen másoknak munkát adni, munkahelyet teremteni érték.

Az esemény folytatásaként Benke Ákos, az IFKA ügyvezetője és Dobos Balázs, gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár közösen adták át az okleveleket a Magyar Multi Program harmadik körében résztvevő és pályázati forrást elnyert vállalatok képviselőinek. Az oklevélátadó után szakmai előadások következtek. Regős Gábor, a Makronóm Intézet szakmai vezetője iparágak szerinti szakmai elemzés során mutatta be a Magyar Multi Programban résztvevő cégek fejlődését. Összegzésként elmondta: export tekintetében, mind árbevétel-arányosan, mind nominálisan, az MMP-s cégek számos iparágban meghaladták az iparági átlagot. A Makronóm elemzését követően Jenei Gábor, a HEPA Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese tartotta meg előadását, a magyar export jövőképéről. Elmondása szerint a HEPA víziója, hogy 2030-ra a magyar tulajdonú vállalatok részesedését az exportból 50%-kal kell megnövelni, majd arról beszélt, mire számíthatunk a magyar
külkereskedelemben 2022-2023-ban.

Galéria: 
 

This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.